Sakbib: nå på ny plattform og enda enklere å bruke!

I 2014 kunne Forskningsmiljøet Norsk Sakprosa endelig feire at bibliografien over norsk sakprosaforskning, Sakbib, kom på plass. Bibliografien har i flere år vært et hjelpemiddel for studenter, forskere, lærere, bibliotekarer og veiledere – ja, alle som er interessert i å finne relevante tekster om sakprosa. Nå har Sakbib fått en ny og forbedret plattform. I tillegg er enda flere publikasjoner lagt til. 

Bilde av Sakbib.no

Hva er nytt?  

Grunnet utdatert programvare, var Sakbib-bibliografien i en periode utilgjengelig. Før sommeren flyttet vi bibliografien til en ny, sikrere plattform (Zotero), og bibliografien har blitt utbedret med rikere metadata og enda flere tekster som legges til fortløpende. Vi har lenket til fulltekst av langt flere publikasjoner enn før, og det kontrollerte emneordsregisteret har gjennomgått en kvalitetssikring. Fyldigere sammendrag gjør også søk i fritekst mer treffende.  

Søk i Sakbib.no

Som før er publikasjonene i basen sortert i kategorier og merket med nøkkelord, noe som gjør det lett å avgrense søk slik at du enkelt kan finne det du leter etter. I tillegg kan du sortere publikasjonene etter publikasjonstype, forfatternavn eller utgivelsesår.  

Tanken er fortsatt at bibliografien skal være en slags direktetilgang til forskningsmiljøets bokhyller, digitalt og med søkefunksjon. Her får du en oversikt over norsk sakprosaforskning som kan være vanskelig å finne med en søketjeneste som Oria.

Vi oppmuntrer til bruk av Sakbib-bibliografien i forskning, veiledning og undervisning av sakprosarelaterte emner.  

Tips gjerne redaksjonen om nye publikasjoner på post@nullsakbib.no  

Mina Angeloff

Diskutér på facebook