Sanning och Stil – ett seminarium om sakprosa

Börshuset. Foto: Arild Vågen
Börshuset. Foto: Arild Vågen

 

Onsdag 16.mars arrangeres seminaret Sanning och Stil – ett seminarium om sakprosa i Börshuset i Gamla stan i Stockholm. Målet er å formidle erfaringer med forskning om litterær sakprosa og sette i gang en samtale om et fremtidig svensk professorat i sakprosa. Norge har allerede to, snart tre, professorer i sakprosa, og Finland har nylig ansatt en professor og en dosent.

Ivo de Figueiredo. Foto Aschehoug
Ivo de Figueiredo. Foto: Aschehoug

 

Fra Norge skal blant annet Johan Tønnesson (professor i sakprosa ved Universitetet i Oslo), Ivo de Figueiredo (norsk historiker, biograf og kritiker), Karin Haugen (redaktør av Bokmagasinet i Klassekampen) og Jo-Bech Karlsen (journalist og forfatter, Handelshøgskolen BI).

I programmet skriver Minerva, Författarförbundets fackförfattarsektion, at de mener at den litterærere sakprosaen utgjør en egen estetisk kategori som krever sine egne verktøy for å analyseres og forstås. Som eksempel trekker de frem Nobelprisvinner Svetlana Aleksijevitjs forfatterskap, og hennes måte å beskrive virkeligheten på, som noe kritikere og forskere kan oppleve at det er vanskelig å håndtere.

Arrangementets hjemmeside finner du her

 

 

Diskutér på facebook