Internasjonal sakprosa på norsk

Det nystartede forlaget Mime tar sikte på å gi norske lesere mer internasjonal sakprosa. Forlagets ambisjon er å utgi oversatte bøker innen populærvitenskap og annen seriøs sakprosa, samt aktualitetsbøker med relevans for norske forhold. «Sakprosabøkene våre skal være like oppslukende som gode romaner – opplysende, aktuelle og aldri kjedelige», sier redaktør Jon Anstein Olsen. «Vi har allerede sikret oss en rekke høyaktuelle, prisvinnende internasjonale bestselgere», legger han til.

Deres første utgivelse kommer 17. august og er den norske utgaven av Amanda Ripleys De smarteste barna i verden, en bok om hvorfor barn i noen land lærer så mye, mens andre barn lærer så lite.

I denne boken legger journalist og forfatter Amanda Ripley ut på en verdensomspennende reise for å finne ut hvorfor noen land alltid kommer best ut i den internasjonale PISA-undersøkelsen. Hun besøker skolefeltets «supermakter» i egen person og gjennom sine tre feltagenter, utvekslingselevene Kim, Tom og Eric. De drar til henholdsvis Finland, Korea og Polen, for å erfare hvordan det er å være ung i et annet land – og i et annet skolesystem. For noen tiår siden var ingen av disse landene spesielt «smarte». Men så skjedde det noe. Undervisningen ble mer krevende, foreldrene begynte å fokusere på det som betyr noe, og barna lærte at utdanning er viktig. Slik havnet disse landene på verdenstoppen, og ble samtidig – på hvert sitt vis – forbilder for resten av verden.

 

Diskutér på facebook