Nå kan endelig også sakprosaforfatterne bli medlemmer av Norsk forfattersentrum!

Logo norsk forfattersentrum

På Norsk forfattersentrums årsmøte 5. april ble det fattet et vedtak som nå gjør det mulig å ta opp også sakprosaforfattere som medlemmer av foreningen. Fram til nå har kun forfattere som har gitt ut minst én skjønnlitterær bok kunnet søke om medlemsskap. Nå kan altså også sakprosaforfatterne enkeltvis søke om dette.

Dette regnes nå som et viktig framskritt for litteraturformidlingen i Norge.

 – Siden Forfattersentrum er nasjonal aktør i Den kulturelle skolesekken, vil det påvirke litteratursynet til  barn og unge og de kommende generasjoner av lesere når nå forfatterbesøk like gjerne innebærer besøk av en sakprosaist som en skjønnlitterær forfatter, sier Kristine Isaksen, formidlingsansvarlig i NFF (www.nffo.no).

Samtidig innebærer dette at sakprosaen nå blir politisk likestilt med skjønnlitteraturen, påpeker Trond Andreassen, generalsekretær i NFF (www.nffo.no).

Diskutér på facebook