Kritikerlagets første sakprosapris gikk til 22.juli-bok

I dag ble den aller første kritikerprisen til beste sakprosabok delt ut på Litteraturhuset i Oslo. Prisen gikk til Aage Storm Borchgrevink for boka En norsk tragedie. Anders Behring Breivik og veiene til Utøya (Gyldendal).

Foruten vinneren, var Astrid Sverresdotter Dypvik: Det var DDR. Forteljingar om eit nedlagt land (Samlaget), Markus Lindholm: Evolusjon. Naturens kulturhistorie (Spartacus) og Tore Skeie: Jomfruen fra Norge (Spartacus) nominert til den gjeve prisen.

«Det er fantastisk at de fire nominerte er så bredt fordelt tematisk, men alle fire er svært godt skrevet», sa Jørgen Lorentzen, leder i NFF, som også var tilstede ved utdelingen (www.nffo.no/nyheter).

Juryen besto av Guri Hjeltnes, Sindre Hovdenakk og Frode Helmich Pedersen. I sitt innlegg «En pris som forplikter»  (Aftenposten 7. mars 2013), konkluderer disse med følgende: «God sakprosa skal i likhet med god skjønnlitteratur være lett å lese, men vanskelig å glemme». Dette er en konklusjon det i denne sammenhengen er lett å si seg enig i.

Vi på Sakprosabloggen gratulerer både vinneren, de mednominerte, og juryen for vel utført arbeid!

Diskutér på facebook