Ny alderspensjon: Ikke til å forstå?

Mandag 26. november er det klart for andre arrangement i seminarserien Lovlig uklart. Temaet denne gangen er den nye loven om folketrygd, som har fått kritikk for å være nærmest uleselig. – Alleårsregel, pensjonsbeholdning, basispensjonstillegg og nøytralt uttak. Alle begrepene er hentet fra den nye folketrygdloven. Hvorfor er den skrevet så vanskelig?

Professor Asbjørn Kjønstad (juss) innleder. Språkviter Kristine Stensland og ekspedisjonssjef Tomas Berg, Pensjonsavdelingen i Arbeidsdepartementet, kommenterer.

Tid: kl 14.00-15.30

Sted: Amalie Skram-salen, Litteraturhuset i Oslo

Servering: Frukt, te og kaffe

Påmelding: Send påmeldingen din til klar-juss@nulljus.uio.no innen 19. november (men det er mulig å høre om det fremdeles er plass.)

Om seminarrekken Lovlig uklart:  Juridisk fakultet og Humanistisk fakultet ved UiO arrangerer i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) en seminarrekke om forholdet mellom klarspråk og juss: Lovlig uklart? Seminarrekken består av fem arrangementer – to høsten 2012 og tre våren 2013. Seminarrekken er støttet av prosjektet «Klart språk i staten».

Diskutér på facebook