Årets Språkpris til Agnes Ravatn og Morten A. Strøksnes

På Språkrådets konferanse Språkdagen ble i dag Språkprisen 2011 delt ut, og i år var det sakprosaforfatterne Agnes Ravatn (nynorsk) og Morten A. Strøksnes (bokmål) som vant prisen. Ravatn fekk prisen for bøkene Stillstand (2009) og Folkelesnad (2010), samt hennes virke som kommentator og spaltist i avisa Dag og Tid. For Strøksnes’ del var det bøkene Hva skjer i Nord-Norge?  (2006) og Et mord i Kongo (2010), i tillegg til hans kommentator- og spaltistvirksomhet  i dagspressen, som gjorde at han fikk prisen.

Språkprisen er Språkrådets pris for fremragende norsk språk i sakprosa, og det blir delt ut én pris for nynorsk og én for bokmål.

NFF sine nettsider kan du lese en mer utfyllende sak om årets Språkprisutdeling.

Diskutér på facebook