Brageprisnomineringer med for snever sakprosaforståelse?

I en kronikk i Morgenbladet denne uken kritiserer Kjell Lars Berge sakprosanomineringene til årets bragepris for å være for like: “I oppsiktsvekkende grad er årets nomineringer til Brageprisen resultater av journalisters oppsøkende og gravende skrivearbeid, men da om saker som har vært førstesidestoff i pressen i mange måneder.” Berge mener dette tyder på at nomineringene er basert på en altfor smal sakprosaforståelse, som ikke tar hensyn til den mer mangfoldige forståelsen av sakprosa som er blitt utviklet i de siste 15 årenes litteraturdebatt.

Les hele kronikken her (pdf).

Oppdatert: Klassekampen har 23. november laget en dobbeltsidesak om Berges kritikk, hvor også Prosa-redaktør Karianne B. Gilje uttaler seg.

Les saken om Berges kritikk her (pdf).

Les Giljes kommentar her (pdf).

Diskutér på facebook