To motinnlegg til Gulliksen

«Utsegnene til Gulliksen speg­lar på mange måtar det verste i det han skal forsvara, altså den såkalla skjønnlitteraturen. Han er pompøs og utflytande på vegne av Kunsten. I staden for å reflektera over omgrepa han brukar, ikler han dei ei alpehue.»

Dette skriver Morten Strøksnes i sitt intervju med seg selv i siste utgave av Dag og Tid. Kommentaren er en reaksjon på Geir Gulliksen-intervjuet som er lenket i forrige blogginnlegg.

Samme utgave av Dag og Tid trykker også et motinnlegg mot Gulliksen som er ført ipennen av Trond Andreassen, generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). Andreassen slår tilbake mot beskyldningene om kunstfiendtlige holdninger i sakprosamiljøet, og oppfordrer til samarbeid heller enn krig mellom sakprosa og skjønnlitteratur.
Last ned innlegget her.

Diskutér på facebook