Sakprosa på Litteraturhuset.

Dette semesteret arrangerer Forskningsmiljøet norsk sakprosa en seminarrekke bestående av tre tirsdagskvelder med sakprosa på Litteraturhuset i Oslo. Her er informasjon om innholdet i de tre kveldene. Inngang er gratis på samtlige arrangementer, og alle er hjertelig velkomne.

Hva gjør sakprosapolitikken med den norske litterære offentligheten?

Tidspunkt: Tirsdag 11. mai kl. 1900.
Sted: Amalie Skram, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.

Sakprosaen har vært på offensiven de siste årene og insistert på at den utgjør en viktig del av litteraturen. Tar sakprosaen for mye plass?
Innledning ved forfatter Geir Gulliksen, sjefredaktør i Oktober forlag. Kommentar ved førsteamanuensis Jofrid Karner Smidt, litteraturforsker ved Høgskolen i Oslo.

Har den politiske pamfletten en framtid?

Tidspunkt: Tirsdag 13. april kl. 1900.
Sted: Amalie Skram, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.

Når bloggposten, tidsskriftartikkelen og avisinnlegget blir for trangt for folk med sterke meninger, skriver de en pamflett. Hva kreves av en slik bok? Hvor viktig er den for demokratiet?
Innledning ved Håkon Kolmannskog, sjefredaktør i Manifest forlag. Kommentarer ved Kjell Lars Berge, professor i tekstvitenskap og Heidi Nordby Lunde, prisbelønnet, politisk blogger.

Something rotten i norsk sakprosa?

Tidspunkt: Tirsdag 16. februar kl. 1900.
Sted: Amalie Skram, Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.

Er det riktig at det er altfor langt mellom fyrtårnene i det norske sakprosalitterære farvannet? Eller er det kritikernes og portvokternes kvalitetskriterier det er noe i veien med?
Innledninger ved Sindre Hovdenakk, Eline Blom Poulsson (begge i Kulturrådets vurderingsutvalg) og Espen Søbye (leder i Prosa-panelet).

Diskutér på facebook