Prosa inviterer til debatt og slippfest.

Prosa 05/09 utgis fredag 16.10 og i den anledning blir det debatt og slippfest kvelden i forveien. Tema er:  Hva gjør romanen med historien?
 
«Skal romankunsten handla om navlelo og sår barndom, medan sakprosaen har copyright på den ytre verda?» spurte Kjartan Fløgstad i debatten om hans roman Grense Jakobselv.  I en artikkel i Prosa 05/09 utfordrer historieprofessor Erling Sandmo både sak- og skjønnlitterære forfattere: «Har det politiske sakprosabegrepet fått sluke de viktige diskusjonene om selve tekstene og prosaen?» Men også: «Fløgstad ville ikke diskutere hva romanen gjorde med det historiske stoffet. Han sa og skrev mye om romanens blanding av sannhet og løgn, dens ’realisme’. Men hva er det romanen snakker sant og lyver om?»
 
Dette blir årets litterære metadebatt om fakta og fiksjon. Utgangspunktet er kildedebatten rundt Fløgstads siste bok – men i virkeligheten kan alt skje. Det vi bli servering av drikke og snacks. Inngang er gratis og det er åpent for alle.

Tidspunkt: torsdag 15. oktober kl 20.00
Sted: Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Uranienborgveien 2 i Oslo

Innleder: Historieprofessor Erling Sandmo.
Panel: Leder i Forfatterforeningen Anne Oterholm, sakprosaprofessor Johan Tønnesson, bokredaktør i Klassekampen Karin Haugen og Aftenposten-redaktør Per Anders Madsen.
Ordstyrer: Prosa-redaktør Karianne Bjellås Gilje
 
Arrangementet er støttet av Gyldendal Norsk Forlag. Se også www.prosa.no.

Diskutér på facebook