Sakprosakampanje i norske biblioteker

Kulturrådet står bak sakprosakampanjen «Ikke bare skjønt» som for tiden foregår i norske biblioteker. I løpet av de neste ukene skal sakprosaforfattere og -utgivere gjeste seks byer for å skape blest om sakprosa. Målet er å få mer sakprosa ut til bibliotekene og til leserne. Først ut var Tromsø i går, og der ble det stilt spørsmål om hvorfor noen velger  å skrive om en annens liv, og det ble snakket om pressens bahandling av prinsesse Märtha etter at hun fortalte om sitt forhold til engler.

Rådgiver ved Troms fylkesbibliotek Susanne Baumgärtel sier til NRK P2 at interessen for verkene som bibliotekene har fått gjennom innkjøpsordningen for sakprosa, er stor. Sakprosaforfatter Thomas Hylland Eriksen bekrefter at sakprosa er populært, og er positiv til å legge ut på sakprosaturné. Selv om skjønnlitteratur ofte er litt «skjønnere» enn sakprosa, så er den ikke viktigere, hevder han. Det er sakprosa som forandrer verden!

Lytt til innslag om sakprosakampanjen i gårsdagens kulturnytt i nettradio eller last det ned som podcast.

Diskutér på facebook

2 kommentarer til “Sakprosakampanje i norske biblioteker

  1. Det overrasker vel ingen at det er en viktig sak for NFF å få sakprosa ut i norske biblioteker, og enda viktigere at sakprosaen faktisk når ut til bibliotekbrukerne. Det bør derfor heller ikke overaske særlig mange at NFF er en av flere organisasjoner som står bak denne kampanjen. «Ikke bare skjønt!» er nemlig et samarbeid mellom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk Tidsskriftforening, ABM-utvikling og Norsk kulturråd.

Kommentarfeltet er inaktivt, bli med i diskusjonen på facebooksiden!