Kjente biografer vraket av innkjøpsordningen

Aftenposten skriver i dag om Kulturrådets mye omtalte innkjøpsordning for sakprosa i en artikkel med tittelen «Rydd opp, Giske!» Det er Venstre-politiker Trine Skei Grande som tillegges oppfordringen. Avisen melder om stor misnøye rundt innkjøpsordningen for sakprosa når regnskapet for fjoråret nå er gjort opp. Blant annet har komiteen vraket kjente biografer som Tor Bomann-Larsen, Ingar Sletten Kolloen, Ragnar Kvam og Jonas Gahr Støre. Men ikke bare forfatterne er skeptiske til vurderingskriteriene. Tore Slaatta, professor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo, slo fast i sin rapport om ordningen at kriteriene for innkjøp var for diffuse og ikke ble forstått. Men denne kritikken ser ikke ut til å ha blitt tatt til etterretning, melder Aftenposten; på Kulturrådets nettsider kan vi nemlig lese at «kriteriene for hvilke type bøker som blir kjøpt inn vil i hovedsak være de samme som under prøveperioden».

Les hele saken i Aftenposten.

Diskutér på facebook