LNU kårer sakprosakanon for skolen.

Nå kan du høre radiosendingen om Landslaget for norskundervisning (LNU) sin sakprosakåring, som vi varslet om i et tidligere blogginnlegg. Sendingen kom i «Bok i P2» i går ettermiddag. Programmet kan høres i nettradio og lastes ned som podcast.

«2009 skal bli det store sakprosaåret for norskfaget og norsk skole,» sier redaktør i Norsklæreren Astrid Elisabeth Kleiveland og Kirsten Kalleberg, leder for skriftstyret i LNU.

«Det er fremdeles en stor overvekt av skjønnlitteratur i skolen og læreverkene i dag, til tross for at sakprosa og skjønnlitteratur er likestilte i Kunnskapsløftet. Med denne kåringen ønsker vi å få til et nasjonalt løft for sakprosaen i norsk skole,» sier Ove Eide, juryleder for kåringen.

Med seg i juryen har han Ivo de Figueiredo, Karianne Bjellås Gilje, Kristin Helstad, Jonas Bakken og Trine Gedde-Dahl. Resultatene av kåringen offentliggjøres 21. mars 2009. Dette skjer på LNUs konferanse om sakprosa, «Rett på sak», som holdes i Tromsø.

Les mer om kåringen og konferansen.

Diskutér på facebook