Snåsamannen topper julesalget.

«Antall innkjøpte bøker til bokhandlene sank med åtte prosent i desember 2008 i forhold til året før. Det er særlig skjønnlitteratur, billigbøker og verk som i mindre grad ble kjøpt inn i bokhandlene.» Dette skriver Aftenposten i dag. Bokhandlerkjeden Libris melde i følge artikkelen at den eneste enkeltboka som solgte godt før jul var Ingar Sletten Kolloens Snåsamannen, som blant annet ble anmeldt i radioprogrammet Sakprosa tidligere i år. Selv om rekkevidden av Joralf Gjerstads varme hender sikkert står til diskusjon, er det selvsagt ingen tvil om at boka om ham skal oppfattes som «direkte ytringer om virkeligheten», slik det heter i sakprosadefinisjonen i Tønnessons Hva er sakprosa.

Les artikkelen i Aftenposten.

Les Dagbladets anmeldelse av Snåsamannen fra i høst.

Diskutér på facebook