Fikk du med deg dette?

Hvor «gammelt» snakker du? At språket er i konstant endring må vi godta, selv om vi gjerne stritter imot. På julaften presenterte Aftenposten en quiz, som plasserer deg i den aldersgruppen din språkbruk tilhører. Ta testen på nett.

Også på nyttårsaften var ordene vi bruker i fokus. Klassekampen tok en nærmere kikk på «det mest kontroversielle utspelet i 2008», nemlig Otto Jespersens sammenligning av mediefokuset på en død sjiraff med det å være opptatt av lusene som strøk med i nazistenes gasskamre. Utspillet ble anmeldt, og mottok sterk kritikk. I Klassekampens artikkel diskuterer retorikerne Jens E. Kjeldsen og Kjell Lars Berge hvorvidt det er utspillets innhold eller ordene som blir brukt og våre assosiasjoner til dem som virker støtende. Les artikkelen her.

Diskutér på facebook