Boksalget går ned – men sakprosa er fortsatt populært

I Dagens Næringslivs morgenutgave den 3. desember kunne vi lese om dalende prosenttall på bokfronten. Salget av bøker har falt med 2,5 prosent i forhold til tilsvarende tall for i fjor. Men mens nedgangen i salg av norsk skjønnlitteratur for voksne er på hele 20 prosent, holder salget av sakprosa seg stabilt, skriver journalist Hege Larsen. En rask kikk på bestselgerlistene til to av Oslos største bokhandlerkjeder viser at henholdsvis 5 av 13 og 3 av 18 bøker er sakprosa, så på tross av synkende boksalg venter det nok en del harde, flate sakprosapakker under juletrærne i år.

Randi Øgrey, direktør i Bokhandlerforeningen, viser til at de totale salgstallene i fjor var unormalt høye, og er derfor fornøyd årets tall.
– Det er gøy å se at norsk skjønnlitteratur for barn går opp, og at sakprosaen holder seg på nivå med fjoråret, sier hun til Dagens Næringsliv.

Diskutér på facebook