Lunken grøt og tynn suppe – kokkekamp i Bergens Tidende

Er norsk sakprosa kontrollert av et «jerntriangel» bestående av NFF, UiO og de norske forlagene? Er innkjøpsordningen for sakprosa for dårlig fordi den generelle kvaliteten på sakprosa er for dårlig? Det påsto FoU-leder Georg Arnestad i Bergens Tidende 31. august, der han kritiserte medieprofessor Tore Slaatta for å koke «lunka språkgraut» i Kulturrådets evalueringsrapport om innkjøpsordningen. Nå har han fått svar fra både fra sakprosaprofessor Johan L. Tønnesson, som foretar en ingrediensanalyse av Arnestads «tynne suppe», og fra generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening Trond Andreassen. Andreassen kritiserer Georg Arnestads «omtrentligheter», og påstanden om at innkjøpsordningen ikke er motivert av kvalitet.
Les Johan L. Tønnessons svarinnlegg
Les Trond Andreassens svarinnlegg

Diskutér på facebook