Dagbladets kåring av Norges viktigste sakprosa.

I sommer har Dagbladet gjennomført en kåring av etterkrigstidens viktigste sakprosa, et prosjekt som har fått navnet «Bøkene som endret Norge». En jury har plukket ut verkene, og de har blitt presentert på Dagbladets kultursider i løpet av sommeren i en liste som teller i alt 25 titler. Ta en titt på juryens valg, og les om kåringen.

Øverst på lista troner Georg Johannesens Om den norske tenkemåten (1975), men nedover lista finner vi også blant annet Ingrid Espelids Ber til bords (1967), Åsne Seierstads Bokhandleren i Kabul (2002) og Knut Hamsuns På gjengrodde stier (1946). Avisens lesere har ikke vært tause om denne kåringen, så les også kommentarutvekslingen som følger saken på Dagbladets nettsider.

Diskutér på facebook

Én kommentar til “Dagbladets kåring av Norges viktigste sakprosa.

Kommentarfeltet er inaktivt, bli med i diskusjonen på facebooksiden!