Mye sakprosastoff i media.

Fremdeles er både positiv og negativ respons på Johan L. Tønnessons Hva er sakprosa er en del av sakprosastoffet i media. Tre av tekstene kan leses på nett:

Ole Robert Sundes bokessay ”Hva er ’utetisk’?” i Apollon, Espen Søbyes anmeldelse ”Erkjennelse og interesse” i Prosa 03/08, og Tina Beate Goa Fagerheims anmeldelse ”Introduksjon til tekstkultur”, også i Prosa 03/08. I tillegg er det en fjerde anmeldelse av boka, skrevet av Birgitte Kjos Fonn, i årets første utgave av Stemmer. Johan L. Tønnesson er også ”Dagens filolog” i nr. 2/2008 av magasinet Filologen som utgis av Filologisk forening ved Universitetet i Oslo.

Litteraturfestivalen på Lillehammer som gikk av staben 27. mai – 1. juni, hadde sakprosa på programmet fredag 30. mai. Johan L. Tønnesson holdt åpningsinnlegget til debatten «Sakprosaen kommer».

”Gjennom sakprosatekster sier lærestedene utrolig mye om seg selv. Nå er de blitt masteroppgave.” Dette sitatet er hentet fra en artikkel i årets siste utgave av studentavisa Universitas: ”Å lese steder som tekst”. Artikkelen presenterer masteroppgaven til sakprosastudent Marthe Burgess, som ble levert dette semesteret, med kommentarer fra Johan L. Tønnesson.

Diskutér på facebook