Har folk fått sakprosadilla?

«Det er blitt mer fokus på dokumentargenren. Folk er opptatt av historier fra virkeligheten, historier som også er skrevet på en leseverdig måte». Dette sa redaktør for «Muldvarp i Siemens», Nina Castracane Selvik i Spartacus Forlag til Budstikka på mandag. Og forlagene svarer på det norske folks sakprosadilla ved å øke satsningen på sakprosalitteratur. Aschehoug og Universitetsforlaget starter høsten 2008 en egen forfatterskole for sakprosa, med historiker og forfatter Ivo de Figueiredo som hovedlærer. Målet er både å etablere kompetanse og identitet hos sakprosaforfattere og å utvikle konkrete skriveprosjekter med tanke på utgivelse. Samtidig er Gyldendal i full gang med å lansere sin ambisiøse dokumentarserie Arena denne våren. Serien redigeres av Aslak Nore, og forlaget har i tillegg styrket sakprosaporteføljen sin ytterligere, ved å kjøpe Dagbladets forlag Versal. Les mer om forlagenes sakprosasatsninger i Morgenbladet og hos Bok og Samfunn.

Diskutér på facebook