Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Prosalong: Er tegneserier sakprosa?

20. april, 2016 kl. 7:00 pm - 9:00 pm

Sakprosa er ikke det første mange tenker på når de hører ordet tegneserie. Likevel finnes det fantastiske sakprosaistiske tegneserier, og dokumentariske tegneserier fremstår som en ypperlig arena for å formidle fakta. Onsdag 20. april, kl. 19-21 arrangerer NFF prosalong om tegnerserier.

Prosalong: Er tegneserier sakprosa?
Tegneseriens historie
Tegneseriens hitorie, av Øyvind Holen

Finnes det grobunn for flere dokumentariske tegneserier i Norge, og hvorfor brukes ikke tegneserie mer i forbindelse med formidling til barn og unge? Hvordan jobber man når man skriver og tegner en tegneserie, og hvordan leses en tegneserie av en anmelder? Og er dette noe forlagene tør og bør satse mer på? Er tegneserieverdenen en mannsdominert verden? Hvordan kan den i så fall åpnes for alle?

Dette og enda mer får du svar på NFFs kommende Prosalong!
Redaktør for Empirix, Ingrid Brubaker, leder debatten og i panelet sitter forfatter Øyvind Holen, tegner Lene Ask, kritiker Walter Wehus og forlegger i No Comprendo Press, Espen Holtestaul.

Øyvind Holen er forfatter og journalist og har blant annet skrevet boken Tegneserienes historie, som ble utgitt i 2015, i samarbeid med tegneren Tore Strand Olsen. Denne ble i 2016 nominert til Kulturdepartementets fagbokpris, og vant Ordknappen i 2016.

Kjære Rikard. Av Lene Ask
Kjære Rikard. Av Lene Ask

Lene Ask er illustratør, tegneserieskaper, fotograf og barnebokforfatter. Hun har blant annet tegnet boken Kjære Rikard.

Walter Wehus jobber som tegneserieanmelder i Bergens Tidende og er også skribent for Empirix.

Espen Holtestaul er forlegger i No Comprendo Press. I mars vant han Bokkunstprisen 2016 for sitt arbeid som redaktør og forlegger.

Ingrid Brubaker er journalist og redaktør for det nettbaserte tidsskriftet Empirix.

Detaljer

Dato:
20. april, 2016
Tid
7:00 pm - 9:00 pm
Hjemmeside:
http://nffo.no/Nyheter/Prosalong-Er-tegneserier-sakprosa.aspx

Arrangør

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Hjemmeside:
www.nffo.no

Sted

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Uranienborgveien 2 0258 + Google Map
Hjemmeside:
http://www.nffo.no/