Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Forskerseminar: Den litterære sakprosaen i nordisk skriftkultur

30. mai, 2023 - 31. mai, 2023

Foto: Patrick Tomasso

 

Tirsdag 30. og onsdag 31. mai arrangerer forskergruppen «Demokratiets tekstkulturer» et forskerseminar om den litterære sakprosaen i nordisk skriftkultur. Seminaret har som målsetting å kartlegge tilstanden til og utfordringene for litterær sakprosa i Sverige, Norge og Danmark.

Det finnes lite forskning på den nordiske sakprosalitteraturen. At disse tekstene skrives, publiseres og blir lest, er svært viktig for å vedlikeholde det den norske grunnloven kaller en «åpen og opplyst samtale» med medborgerne.

I så måte bidrar den litterære sakprosaen på en avgjørende måte til at demokratiet vedlikeholdes og videreutvikles.

Sentrale litteratursosiologiske forskere fra Norge, Sverige og Danmark vil presentere aktuell forskning på litterær sakprosa i de tre landene: Hvem skriver den litterære sakprosaen, hvordan publiseres den, hvem er det som leser denne litteraturen og hvor mange det er som leser litterær sakprosa, er temaer som vil bli belyst.

De sentrale norske sakprosaforfatterne Åsne Seierstad og Jan Grue vil delta på seminaret og fortelle om sine erfaringer. Delta vil også kritiker Bernhard Ellefsen i avisen Morgenbladet, samt forleggerne Tuva Ørbeck Sørheim (Kagge forlag) og Trygve Riiser Gundersen (Press forlag). Riiser Gundersen deltar også som sakprosaforfatter.

Lenke til program finner du her.

Lenke til påmelding finner du her.

Frist for påmelding er 15. april 2023.

Påmeldingen er åpen, men aktive forskere vil bli prioritert som deltakere, i tillegg til PhD-studenter. Seminaret har en begrensning på 50 deltakere. Alle som har meldt seg på innen søknadsfristen vil raskt etter fristen få beskjed om de har fått plass på seminaret. 

Detaljer

Start:
30. mai, 2023
Slutt:
31. mai, 2023
Kategorier for Arrangement:
,

Arrangør

Forskergruppen demokratiets tekstkulturer
View Arrangør Website

Sted

Niels Treschows hus
Niels Henrik Abels vei 36
Oslo, Norge
+ Google-kart