Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Disputas: Kan steder være retoriske?

2. mai, 2016 kl. 1:15 pm - 2:15 pm

Cand.philol. Iben Brinch Jørgensen ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier vil mandag 2. mai forsvare sin avhandling for graden philosophiae doctor (ph.d.): Når steder skapes: Fire studier av stedsutviklingens visuelle retorikk


Iben Brinch Jørgensen har undersøkt hvordan steder er skapt gjennom våre retoriske praksiser, særlig der vi anvender visuelle medier til å overbevise andre. Avhandlingen viser at også steder kan ha en retorikk, der selve stedet blir medskapende og påvirker hvordan vi opptrer og kommuniserer.

Hun har særlig undersøkt retorikken som brukes når steder forandres i overgangen fra industrikultur til kulturindustri. I slike transformative prosesser hylles stedets unike karakter ved bruk av en form for retorikk som ikke er den retorikken som definerer retorikkfaget eller den menigmann tenker på som retorikk. Det er derimot retorikken hvor vi fremviser våre felles verdier og som kommer før vi begynner å argumentere åpenlyst. Aristoteles kalte denne retorikken for den epideiktiske.

Detaljer

Dato:
2. mai, 2016
Tid
1:15 pm - 2:15 pm
Hjemmeside:
http://www.hf.uio.no/iln/forskning/aktuelt/arrangementer/disputaser/2016/jorgensen.html

Arrangør

Institutt for lingvistiske og nordiske studier / Department of Linguistics and Scandinavian Studies, University of Oslo
View Arrangør Website

Sted

Domus Academica med Gamle festsal
Karl Johans gate 47
Oslo, Oslo 0162 Norge
+ Google-kart
View Sted Website