Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Åpent arrangement: Taler, retorikk og taleskriving

29. november, 2021 kl. 7:00 pm - 9:00 pm

 

På Litteraturhuset i Oslo har den nasjonale talekonkurransen «Ta Ordet!» samlet noen av landets fremste personer på taleskriving og retorikk, for å diskutere hva som er en god tale, hvordan man skriver taler for andre og hvorfor talen er relevant i en tid hvor mulighetene for å kommunisere er så mange og ulike.

 

Til Litteraturhuset kommer:

Mina Gerhardsen, forfatter av boken «Å lykkes med taler», tidligere taleskriver for Jens Stoltenberg og nå generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen og leder av OL-utvalget. Gerhardsen har lang fartstid i politikken og erfaring med å skrive taler for både seg selv og andre.

Jens Kjeldsen, professor i retorikk ved Universitetet i Bergen og professor II i praktisk retorikk ved Universitetet i Oslo. Kjeldsen har i en årrekke vært en av Nordens fremste forskere på politisk retorikk og taleskriving. Han leder også den nasjonale talekonkurransen «Ta ordet!» (www.taordet.no)

Birger Emanuelsen, forfatter og tidligere taleskriver i regjeringsapparatet, og nå aktuell med romanen «Statsråden kommer», en roman om Ingrid som jobber med å skrive taler i et departement, men raskt blir desillusjonert og ender opp med å si opp jobben.

Simon Stjern, taleskriver for regjeringen og har skrevet masteroppgave ved UiO om hvordan taleskrivere i norske departementer arbeider med å konstruere karakter på vegne av andre.

Sammen skal disse samtale og diskutere hva som utgjør en god tale, hvorvidt talen fortsatt er relevant i 2021 og hvordan vi kan unngå frykten for å holde en tale og heller se på mulighetene for å bruke talen til å oppnå det vi vil.

For første gang kommer vi under huden på noen av landets fremste taleskrivere, til en kveld hvor vi dissekerer de store ordene og prøver å forstå hvorfor «I have a dream» aldri vil fungere i Norge – og hva som faktisk fungerer.

Arrangementet er gratis.

Velkommen til Berner-kjelleren på Litteraturhuset klokken 19:00!

Arrangementets side: lenke

Foto: Marte Vike Arnesen, John Trygve Tollefsen og Universitet i Bergen. 

Detaljer

Dato:
29. november, 2021
Tid
7:00 pm - 9:00 pm
Kategori for Arrangement:

Arrangører

Universitet i Bergen
RETKOM, Universitetet i Oslo

Sted

Litteraturhuset i Oslo
Wergelandsveien 29 Oslo 0167 Norge + Google-kart
View Sted Website