Internasjonal sakprosa på norsk

Det nystartede forlaget Mime tar sikte på å gi norske lesere mer internasjonal sakprosa. Forlagets ambisjon er å utgi oversatte bøker innen populærvitenskap og annen seriøs sakprosa, samt aktualitetsbøker med relevans for norske forhold. «Sakprosabøkene våre skal være like oppslukende som gode romaner – opplysende, aktuelle og aldri kjedelige», sier redaktør Jon Anstein Olsen. «Vi har allerede sikret oss en rekke høyaktuelle, prisvinnende internasjonale bestselgere», legger han til.

de smarteste barna i verden bilde

Deres første utgivelse kommer 17. august og er den norske utgaven av Amanda Ripleys De smarteste barna i verden, en bok om hvorfor barn i noen land lærer så mye, mens andre barn lærer så lite. I denne boken legger journalist og forfatter Amanda Ripley ut på en verdensomspennende reise for å finne ut hvorfor noen land alltid kommer best ut i den internasjonale PISA-undersøkelsen. Hun besøker skolefeltets «supermakter» i egen person og gjennom sine tre feltagenter, utvekslingselevene Kim, Tom og Eric. De drar til henholdsvis Finland, Korea og Polen, for å erfare hvordan det er å være ung i et annet land – og i et annet skolesystem. For noen tiår siden var ingen av disse landene spesielt «smarte». Men så skjedde det noe. Undervisningen ble mer krevende, foreldrene begynte å fokusere på det som betyr noe, og barna lærte at utdanning er viktig. Slik havnet disse landene på verdenstoppen, og ble samtidig – på hvert sitt vis – forbilder for resten av verden.

 

Diskutér på facebook