Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Tverrfaglighet: Hvordan lykkes?

14. november, 2019 kl. 2:15 pm - 4:00 pm

Foto: Jesse Orrico

Senter for utvikling og miljø, SUM, inviterer til samtale om dilemmaer knyttet til tverrfaglig undervisning og forskning.

 

Fra arrangementets hjemmeside:

Tverrfaglighet er nesten en selvfølge i alle akademiske festtaler. I snart 30 år har vi blitt fortalt at globale utfordringer krever tverrfaglige tilnærminger og satsninger som spenner over flere disipliner: Naturvitenskap, teknologifag, samfunnsvitenskap og humaniora. Det sies gjerne at potensialet for den mest grensesprengende forskningen ligger i skjæringsflaten mellom ulike fag. Tverrfaglighet blir sannsynligvis også en sentral del av UiOs nye Strategi 2030.

I praksis byr tverrfaglighet på mange utfordringer, ikke minst når det gjelder å måle kvalitet gjennom kvantifiserbare indikatorer. En viktig forutsetning for at tverrfaglighet skal lykkes er at den bygges på et disiplinbasert fundament. Tverrfaglighet har også sine kritikere. En av de mest markerte kritikerne er professor Stefan Collini, som argumenterer at satsing på tverrfaglighet har bidratt til å endre retningen av universitetene mot en mer markedsbasert logikk og nytteverdi tankegang.

I det tverrfaglige panelet sitter:

Hilde Reinersten, Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK)
Helene Aarseth, Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK)
Tanja Winther, Senter for utvikling og miljø (SUM)
Anders Nielsen, CEES, Institutt for biovitenskap

Arrangementet er åpent, men krever påmelding.

Arrangør

Senter for utvikling og miljø, UiO
Hjemmeside:
https://www.sum.uio.no/

Sted

Arne Næss
Sandakerveien 130
Oslo, 0484 Norge
+ Google Map