Laster Hendelser

« All Events

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Lansering av ny bok: Rapporten. Sjanger og styringsverktøy

8. mai, 2018 kl. 6:00 pm - 9:00 pm

Tirsdag 8. mai klokka 18.00 lanseres antologien Rapporten: Sjanger og styringsverktøy (Pax 2018) på Sentralen i Oslo, i og den forbindelse møtes Kristin Halvorsen, Morten Søberg, Øyvind Eggen og Cathrine Holst til debatt om rapportsjangeren: Hvorfor lages det så mange rapporter? Brukes de til noe? Hvordan skiller man mellom gode og dårlige rapporter? Er rapporter nøytrale dokumenter, eller ligner de mer på retoriske slagmarker? Og er et annet rapportregime mulig?

Kristian Bjørkdahl er redaktør for boken, og dens øvrige bidragsytere er Svein Østerud, Hilde Reinertsen, Desmond McNeill, Silje Maria Tellmann, Erlend A. T. Hermansen, Göran Sundqvist, Steven Yearley, Asunción Lera St. Clair, Kjersti Fløttum, Des Gasper, James Painter, Johan L. Tønnesson, Kristian Bjørkdahl, Ole Jacob Madsen, Kristin Asdal, Aud Solbjørg Skulstad, Barbara Czarniawska og Simon Neby.

Kristin Halvorsen, direktør, Cicero – senter for klimaforskning
Kristin Halvorsen er direktør ved Cicero – senter for klimaforskning. I mange år var hun partileder i SV, og hun har vært både næringsminister og kunnskapsminister.

Morten Søberg

Morten Søberg er samfunnsøkonom og sakprosaforfatter og tidligere statssekretær, som har utgitt bøkene Rapport frå Finansdepartementet (2014), Sverdrups ekko (2010) og Senatet som aldri vart (2009). Han er nå direktør for samfunnskontakt i Sparebank1-Alliansen.

Øyvind Eggen

Eggen er daglig leder i Regnskogfondet, har en PhD i utviklingsstudier og har vært evalueringsdirektør i NORAD. Han har tidligere vært forsker ved NUPI og ILPI, samt seniorrådgiver i Civita.

Cathrine Holst
Holst er professor i sosiologi ved Universitetet i Oslo og forsker ved ARENA – senter for europaforskning. Hun er tidligere redaktør av Nytt Norsk Tidsskrift, og er blant landets fremste eksperter på ekspertise. Hun har nylig ledet et forskningsprosjekt om ekspertvelder, og leder nå et annet om ekspertise i europeiske offentlige utvalg.

 

Detaljer

Dato:
8. mai, 2018
Tid
6:00 pm - 9:00 pm

Sted

Sentralen
Øvre slottsgate 3
Oslo,
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.pax.no/rapporten.6102439-331611.html